Societat 18/03/2021

Francina Armengol destaca l'aposta del Govern per l'habitatge públic a la nova promoció de Maó

Es construiran 29 pisos amb un pressupost de gairebé 5 milions d'euros

Iván Martín
2 min
Francina Armengol i el batle de Maó, Hèctor Pons, han posat la primera pedra.

MaóLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha destacat aquest dijous a Menorca l'aposta de l'executiu autonòmic per a la construcció d'Habitatges de Protecció Oficial (HPO), a l'acte de col·locació de la primera pedra de la nova promoció de Maó que comptarà amb 29 pisos. La presidenta ha recordat que l'habitatge públic és una de les línies estratègiques i un element clau per a la millora del benestar dels ciutadans de les Illes. Per aquest motiu, Armengol ha agraït els esforços realitzats en el passat: "Posam en marxa dues obres en el terreny que fou adquirit pel Govern de Francesc Antich i que, posteriorment, es varen paralitzar fins que aquest equip ha tornat a tirar endavant uns projectes que permeten a la població accedir a un habitatge a través d'un preu digne".

Armengol ha insistit en la feina i les accions que l'executiu impulsa per a reforçar el parc d'habitatge públic. En aquest sentit considera que, malgrat les dificultats provocades per la pandèmia de la covid-19, el Govern dona resposta a una de les prioritats polítiques: "En un any de dificultats hem creat una línia de 20 milions d'euros en ajudes al lloguer i disposam del pressupost més elevat de la història per a la construcció d'Habitatges de Protecció Oficial, amb un total de 64 milions d'euros que permeten la construcció de 462 habitatges, 112 dels quals a Menorca".

Per la seva banda, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha emfatitzat la coordinació entre institucions com a element imprescindible per a poder donar viabilitat a aquests projectes de construcció: "Feim feina junts també en l'àmbit legislatiu i en les anàlisis sobre el nombre de pisos buits a l'illa. Necessitam que l'ús residencial i turístic s'unifiquin, a més d'impulsar la reactivació econòmica amb la construcció dels immobles".

D'altra banda, el conseller d'Habitatge del Govern Balear, Josep Marí, ha recordat que durant la legislatura passada, des de l'IBAVI, es va incorporar un sistema d'adequació de la renda. S'estudia el cas concret i s'estipula un lloguer que mai no pot superar el 30% dels ingressos de la unitat familiar: "L'objectiu és continuar fent feina en aquesta línia, per tenir més parc públic d'habitatge per a les persones que més ho necessiten".

Entre el 2020 i el 2021 el Govern haurà començat a construir 1.000 habitatges públics més. El pressupost total de la promoció dels 14 habitatges és de 2,38 milions d'euros, mentre que el dels 15 habitatges és de 2,59 milions. En aquests moments ja hi ha 87 habitatges de protecció oficial en construcció a l'illa de Menorca, seguint amb el compromís de tenir, aquest 2021, més de 500 nous habitatges de protecció oficial.

stats