Societat 18/09/2020

L'expresident de l'Executiu Francesc Antich serà el nou president de l'Autoritat Portuària

El Consell de Govern aprovarà aquest dilluns la proposta

Ara Balears
1 min
L'expresident del Govern Francesc Antich en una imatge d'arxiu.

PalmaL'expresident del Govern Francesc Antich serà el nou president de l'Autoritat Portuària de Balears (APB) en substitució de Joan Gual de Torrella. Segons ha confirmat l'ARA Balears, dilluns el Consell de Govern n'aprovarà el nomenament, que després haurà de ser ratificat pel Ministeri de Transports i Mobilitat.

D'aquesta manera, Antich, que va ser president de l'Executiu entre els anys 1999 i 2003 i entre el 2007 i el 2011, agafarà el relleu de Gual de Torrella al capdavant de l'APB. Gual de Torrella va ser detingut el 24 de juliol per la implicació en un presumpte cas de corrupció en aquesta entitat. El Govern d'Armengol va decidir apartar el ja expresident de l'APB de les seves funcions després que Gual de Torrella posàs el càrrec a disposició del Govern i l'Executiu acceptàs aquesta disposició.

La destitució de Gual de Torrella es va fer efectiva dia 3 de setembre, una vegada el BOE va publicar la mesura presa pel Govern el 7 d'agost, quan va fer oficial la destitució de Gual de Torrella al capdavant d'aquesta entitat.

Cal recordar que la investigació a l'expresident de l'APB està relacionada amb una suposada adjudicació de permisos d'amarrament a Menorca i unes licitacions de contractes públics denunciats.

stats