El Consell de Mallorca presenta a la ITB de Berlín les restriccions d'accés a Formentor

La Fira de l'Ocupació organitzada per PalmaActiva ha registrat avui un total de 1744 persones assistents en el dia d'avui, primera jornada de la fira

El Consell de Mallorca ha explicat aquest matí a la ITB de Berlín les restriccions d’accés al far de Formentor per a aquest estiu, després del pla pilot del 2018. Enguany, les limitacions de trànsit s’allargaran un mes i seran del 15 de juny al 15 de setembre, de 10 a 19 h, a l’Ma-2210, del quilòmetre 8,7 al 19,6, un total de 10,9 quilòmetres, i només hi podran accedir els vehicles autoritzats, el transport públic, les bicicletes i els vianants.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha detallat que "una vegada analitzades les dades sobre la intensitat horària de vehicles a la platja de Formentor, s’ha detectat que a les hores punta sense restriccions s’arribava als 300 vehicles, si bé gràcies a les restriccions la xifra va descendir fins als 20, cosa que representa un 90% menys de vehicles". Garrido ha assegurat que "els bons resultats de l’any passat són els que han fet que s’hagi volgut ampliar la limitació de vehicles un mes més".

Garrido ha estat acompanyada pel director de Mobilitat i Transports del Govern de les Illes Balears, Jaume Mateu, que ha explicat que "com a alternativa per arribar al far s’ofereix un servei d’autobús amb sortides cada 30 minuts des de la platja i amb diferents aturades als punts d’interès". A més, ha recordat que "el sistema tarifari integrat permet comprar un bitllet per anar de la badia d’Alcúdia al far o bé del port de Pollença al far per 2 euros".

Aquest estiu hi haurà un autobús llançadora més que l’any passat, un total de quatre, que també incrementaran freqüències. Durant les hores punta, entre els trams horaris de 10.30 h a 13 h i de 15.30 h a 19.30 h hi haurà dos busos per sentit circulant alhora, mentre que l'any passat només n’hi havia un per sentit. Es garantirà, així, un servei cada 30 minuts entre la platja i el far.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF