Societat 20/04/2018

El fons marí de Formentera podria amagar restes arqueològiques

Una embarcació científica hi ha trobat fins a 15 anomalies en un estudi realitzat aquesta setmana

Ara Balears
1 min
El  fons marí de Formentera. / J.R.P

PalmaEl fons marí de Formentera podria amagar un gran jaciment arqueològic. És el que prediuen les dades registrades de dilluns a dimecres per una embarcació científica encarregada de l'elaboració d'una carta subaquàtica de l'illa.

Una empresa suïssa ha cartografiat el sòl marí de la pitiüsa menor a diferents profunditats i hi ha detectat fins a una quinzena d'anomalies que podrien amagar jaciments arqueològics. Es tracta d'un projecte del Consell de Formentera en col·laboració amb l'Institut Balear d'Estudis en Arqueologia Marítima amb l'objectiu de localitzar les restes arqueològiques que es troben submergides al fons marítim de Formentera. El tram analitzat és de 7 quilòmetres quadrats a l'oest de l'illa, entre Cala Saona i el cap de Barbaria.

El director de Projectes IBEAM, Javier Rodríguez, ha explicat que aquesta és la tercera campanya d'un total de cinc distribuïdes en cinc anys. "Aquesta setmana hem realitzat una prospecció física i amb un aparell específic hem realitzat un primer anàlisis dels fons marí per a detectar quins objectes no hi pertanyen". Encara és prest, però, per saber de quins elements es tracta i per això, en la quarta campanya a l'octubre es farà un estudi més minuciós de les anomalies detectades. La fase final es durà a terme el 2019 a Migjorn.

stats