Societat 29/10/2020

Formentera forma part d'un projecte europeu per implantar energies renovables

Durant els pròxims quatre anys s'establiran petites instal·lacions connectades entre si, amb un sistema d'emmagatzematge virtual

Ara Balears
1 min
Formentera serà el primer territori de les Balears a iniciar la desescalada del confinament

PalmaFormentera ja forma part d'un projecte pilot europeu, VPP4Island, per implantar energies renovables a l'illa. El Consell de Formentera ho ha anunciat aquest dijous i ha explicat que aquest projecte té com a objectius facilitar la integració de sistemes renovables, accelerar la transició cap a l'energia intel·ligent i ajudar les Illes a explotar el potencial d'eficiència energètica.

En un comunicat, han remarcat que l'illa forma part d'aquest consistori amb 19 entitats de vuit països diferents que volen desenvolupar aquest projecte, que té una durada de quatre anys i que consta d'un pressupost global de 7,2 milions d'euros. Per la seva banda, el Consell rebrà una subvenció de 358.000 euros.

Aquesta iniciativa consisteix a implantar petites instal·lacions d'energies renovables connectades entre si, amb un sistema d'emmagatzematge d'energia virtual, que també ajudarà a fomentar la participació activa dels ciutadans i tornar-los autosuficients en energia.

El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha dit que "es tracta de promoure l'autoconsum, fomentar la gestió intel·ligent dels recursos energètics distribuïts i augmentar la rendibilitat dels sistemes d'energia".

stats