Societat 23/11/2022

Les forenses asseguren que la dosi d'MDMA de la víctima del jacuzzi de Ciutadella era letal

L'autòpsia conclou que la causa de la mort fou la submersió sota l'aigua, si bé la dosi de droga hauria resultat letal a curt termini

Iván Martín
1 min
Un vehicle de la Policia Nacional.

MAÓLes forenses que van realitzar l'autòpsia a la dona morta a Menorca l'any 2018, presumptament a mans del seu marit, han assegurat en el judici per aquests fets que s'està fent a l'Audiència Provincial de Palma que la dosi d'MDMA trobada en el seu cos, de 2,4 mil·ligrams per litre de sang, era especialment elevada i els seus efectes haurien estat letals: "No és habitual trobar-ne una dosi tan elevada. És com si hagués consumit 750 mil·ligrams d'MDMA, és a dir, cinc comprimits. És molt".

La Fiscalia i el Govern balear demanen una condemna de 25 anys de presó per al marit de la víctima, al qual acusen d'haver preparat un còctel amb una dosi letal d'MDMA i sangria, així com d'haver-la submergit a l'aigua d'un jacuzzi per acabar de matar-la, i posteriorment fingir una mort accidental. L'home manté que es va adormir i va trobar la seva dona sense vida a la banyera. El succés va tenir lloc a una nau industrial de Ciutadella, el juny del 2018, tot i que l'acusat no va ser detingut fins un any més tard, el novembre del 2019, quan una gravació de vuit hores registrada en el telèfon de la víctima el va incriminar.

Segons les forenses, en ajuntar la droga amb la toxicitat de l'alcohol, en una primera fase es produiria agitació i hiperactivitat, però després angoixa, taquicàrdia i convulsions, a més de nàusees i vòmits. De tota manera, l'autòpsia conclou que la causa de la mort fou la submersió sota l'aigua, si bé la dosi de droga hauria resultat letal a curt termini igualment, sense l'ofegament.

stats