Societat 18/10/2022

El forense diu que l'assassí de Remedios Cortés no tenia cap "alteració mental"

El judici per l'assassinat masclista comès a Palma el novembre del 2020 ha continuat aquest dimarts amb les declaracions de metges

ARA Balears
1 min
Imatge del judici

PalmaL'assassí de Remedios Cortés era "un pacient amb absoluta normalitat des del punt de vista psíquic, sense alteració mental i amb una capacitat intel·lectual que permet perfectament l'abordatge del que va ocórrer". Així ho ha considerat el metge forense que va fer una avaluació psicològica de l'exparella de la víctima mortal de violència masclista després dels fets, el 3 de novembre del 2020. L'expert ha declarat aquest dimarts com a testimoni a l'Audiència de Palma en la segona jornada de judici i ha defensat que la capacitat mental de l'acusat era "absolutament normal" quan va cometre el crim.

El forense ha explicat davant del tribunal que en el moment dels fets no li varen practicar cap prova d'alcoholèmia o drogues per les restriccions del coronavirus, tot i que sí que varen analitzar-li un floc de cabells, que va determinar que havia consumit cànnabis. Ara bé, ahir mateix –durant la seva declaració–, el processat va insistir que havia consumit diverses substàncies: havia estat "tot l'horabaixa bevent cerveses", havia fumat "entre 15 i 20 porros" i consumit "dos o tres grams de cocaïna". Per això, la seva defensa demana un atenuant de la pena.

Amb tot, el metge ha afirmat que varen detectar en l'acusat una lleugera amnèsia sobre conceptes "molt concrets" de l'acció. "No recordava si la va copejar amb una pedra o si es va copejar el cap amb una pedra que era a terra, o per què apareix nua", ha dit com a exemple. "El que sí que recorda és la situació en la qual es troba", ha subratllat l'expert. Quan la fiscal li ha demanat si l'acusat sabia el que havia fet, ha contestat que "perfectament".

stats