Societat 20/03/2024

El Fons de Cooperació Local del Govern repartirà 2,2 milions als pobles del Pla

La comissió mixta formada pel Govern i la Federació d’Entitats Locals de les Balears (FELIB) ha pactat la distribució d’un total de 16,4 milions d'euros entre tots els municipis de l'Arxipèlag

Joan Socies
2 min
El Fons de Cooperació Local del Govern repartirà 2,2 milions als pobles del Pla.

MontuïriEl Govern destinarà un total de 2,2 milions d’euros als 14 municipis del Pla provinents del Fons de Cooperació. Així ho acordà aquest dilluns dematí la comissió mixta formada pel Govern de les Illes Balears i la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), que pactà la distribució d’un total de 16.473.618 euros entre tots els municipis de les Balears. D’aquests, un total de 2.201.121 euros aniran als comptes municipals dels 14 municipis del Pla.

Segons han explicat des del Govern, “els criteris de repartiment dels fons que s’han acordat són els mateixos que els anys anteriors, atès que s’ha posat de manifest en la reunió que es tracta de criteris objectius als quals va ser complicat arribar i sobre els quals hi ha consens”. És per aquest motiu que aquest any les quantitats rebudes pels ajuntaments seran molt similars a les de l’any passat.

Els criteris que s’apliquen per fer aquesta distribució de doblers són de població actualitzada el 2023; amb un pes d'un 50% del fons, i el criteri de solidaritat, amb un 34,25%. El fons manté altres variables, com els diversos trams de població per a municipis de menys de 25.000 habitants, amb un 5 %; de menys de 15.000, 7.500 i 3.000 habitants, respectivament, amb un 3% cadascun, o la insularitat, amb un 1,6%, i la doble insularitat, amb un 0,15%.

Pla de Mallorca

Al Pla de Mallorca li han correspost un total de 2,2 milions d’euros, que han quedat distribuïts de la manera següent:

El repartiment entre els pobles del Pla.

A la reunió d’aquesta comissió hi han assistit la directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Xesca Ramis; el president de la FELIB i batle de Maria de la Salut, Jaume Ferriol, i la secretària general d’aquesta entitat, Neus Serra, a més dels corresponents funcionaris designats per la Conselleria.

Els doblers del Fons de Cooperació Local es distribueixen entre la totalitat dels ajuntaments de les Balears. Es configura com un fons de caràcter no finalista que té com a objectiu contribuir a l’equilibri econòmic de les entitats locals i col·laborar en la consecució dels principis d’autonomia i suficiència financera interna i en la realització del principi de solidaritat.

stats