Societat 06/05/2014

Foment anuncia que farà una auditoria interna sobre les obres de l'AVE a Barcelona

La ministra Ana Pastor, que ha suspès de les seves funcions els dos empleats d'Adif detinguts, explica que des que ella està al càrrec s'han reduït a "zero" els sobrecostos en les obres públiques

Europa Press
2 min

MadridLa ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat que ha ordenat realitzar una auditoria interna sobre l'obra de la línia ferroviària d'alta velocitat (AVE) a Barcelona en què suposadament es va produir una malversació de fons públics el 2008.

Pastor ha detallat que aquesta auditoria abastarà "tots els procediments administratius" de l'obra objecte d'investigació, que es va contractar el 2008.

La titular de Foment ha qualificat de "lamentable" la presumpta malversació de fons en les obres de l'AVE a la capital catalana que actualment s'investiga i ha anunciat que "avui mateix" ha donat instruccions al subsecretari del ministeri, Mario Garcés, perquè iniciï l'auditoria.

A més, la ministra ha recordat que ha instat Adif a suspendre de les seves responsabilitats i funcions els dos treballadors de l'ens públic que van resultar detinguts en el marc de la investigació.

Pastor també ha recordat que des que va arribar ella al ministeri el sobrecost en obres públiques s'ha reduït a "zero", des del percentatge del 12% que, segons assegura, va arribar a assolir en la segona legislatura del govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Segons la ministra, en l'anterior legislatura el nombre de modificacions i reformats d'obres va arribar als 4.776.000 euros, amb una mitjana de més del 12%, una mitjana que no arriba avui al 0%, entre els modificats a l'alça i a la baixa.

El sobrecost de l'AVE Madrid-Barcelona

En el cas de l'adjudicació de l'obra que actualment s'investiga, el sobrecost va ser del 19%, fregant el màxim del 20% que permet la normativa, ha indicat Pastor.

"Estem actuant en conseqüència i així continuarem, amb la màxima transparència i respectant la presumpció d'innocència", ha afirmat la titular de Foment.

Ha assegurat que "ningú que no tingui una conducta irreprotxable" pot treballar a Foment, un departament que suma 60.000 treballadors. "Hi ha presumpció d'innocència, però s'actuarà sobre tota aquella conducta que es detecti que no té principis ètics", ha advertit.

stats