Societat 28/09/2020

Els fixos discontinus de la restauració podrien cobrar una prestació especial de l'atur a partir de l'1 d'octubre

Negueruela espera que aquest dimarts es doni una solució a aquest col·lectiu

Ara Balears
1 min
Negueruela està pendent de l'aprovació per part de la mesa de diàleg social estatal

PalmaEls fixos discontinus de la restauració podrien cobrar una prestació extraordinària de l'atur a partir de l'1 d'octubre. Així ho ha dit aquest dilluns el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, durant una reunió amb la presidenta del Govern, Francina Armengol; el president de CAEB Restauració, Alfonso Robledo, la presidenta de PIMEM Restauració, Eugenia Cusí, i representants de restauració d'Eivissa i Menorca, segons apunta Efe en una nota.

Així mateix, ha comentat que Madrid coneix la situació econòmica i social que hi ha a les Balears i espera "que aquest dimarts al Consell de Ministres es doni una solució als fixos discontinus". També ha subratllat que l'Executiu coneix totes les reivindicacions del Govern per tal que es respectin les bonificacions dels treballadors afectats per un ERTO, i espera que, si s'aprova aquesta prestació extraordinària, "es mantingui el 70% de la base reguladora d'aquest col·lectiu".

Negueruela ha destacat que en cas de cobrar aquesta prestació extra, els fixos discontinus que surtin dels ERTO no consumiran atur i suposa un cost zero per als empresaris. No obstant això, el conseller lamenta que aquests acords "sempre es fan el darrer dia".

stats