Societat 20/09/2019

El fitxatge s'hauria d'aplicar a la docència i no a la investigació, segons el Grup 9 d'Universitats

L'associació, que presideix la UIB, s'ha reunit aquest divendres a Palma amb motiu de l'assemblea general de rectors

A. T.
1 min
Membres del Grup 9 d'Universitats

PalmaEl Grup 9 d'Universitats (G9) s'ha reunit aquest divendres a Palma amb motiu de la seva Assemblea General de Rectors a Palma. Entre les qüestions tractades, el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huget, ha destacat l'afectació de la llei de registre a l'àmbit universitari, en la qual estan treballant. Segons Huget, "la investigació no és matèria de control", sinó que "s'hauria de controlar la docència, atès que és un servei públic".

Un dels objectes centrals d'aquesta trobada ha estat d'adhesió de la Universitat de Burgos al campus digital del G9. El seu rector, Manuel Pérez Mateos, s'ha mostrat "content i satisfet" i ha destacat la seva experiència en la formació en línia del seu centre, que és el segon de caràcter públic amb més oferta de graus no presencials, amb un total de nou. "Aquest campus suposarà una oportunitat per a tots els professors i personal de l'administració i serveis", ha apuntat.

Un dels temes que més preocupació genera el grup, ha assegurat Huget, és el fet que no hi hagi govern a Espanya. "Això té implicacions directes en temes de legislació", ha alertat. Tot i celebrar "la millora contributiva de les persones joves en investigació", reconeix que "qui legisla no es compromet a portar-ho a terme" i això suposa "un perjudici per als comptes de les universitats".

El rector de la UIB, qui presideix el G9, ha destacat que aquesta associació està cformada per uns 170.000 estudiants i que ofereix quasi 500 graus, més de 400 màsters i uns 600 títols propis.

stats