Justícia

La Fiscalia demana 45 anys de presó per a l'encausat per la violació d'Igualada

També li exigeix una indemnització de 300.000 euros pels danys morals i físics causats a la víctima

ARA
2 min
El detingut per la brutal agresió en el moment de ser conduït davant el jutge

BarcelonaLa Fiscalia demana 45 anys de presó per a l'home encausat per la brutal violació d'una menor a Igualada i l'intent de matar-la la matinada de l'1 de novembre del 2021, quan sortia d'una discoteca. L'escrit de la Fiscalia, al qual ha tingut accés l'ACN, demana una pena de 30 anys de presó per assassinat en grau de temptativa i 15 anys més pel delicte d'agressió sexual. També reclama que l'acusat no es pugui acostar a la víctima ni comunicar-s'hi per cap mitjà i que quan surti de la presó estigui deu anys més de llibertat vigilada. A més, li demana més de 300.000 euros d'indemnització en concepte de responsabilitat civil.

La violació es va cometre la nit de la castanyada del 2021, quan la noia anava sola i a peu cap a l'estació de tren per tornar a casa, a Vilanova i la Geltrú, després de sortir d'una discoteca d'Igualada. Segons diu la Fiscalia en el seu escrit d'acusació, el processat la va perseguir pel carrer i la va atacar "per sorpresa" "amb la intenció de "satisfer el seu ànim libidinós". Els fets van passar en una zona "solitària, sense testimonis, poc il·luminada i sense càmeres".

L'escrit també subratlla "l'absolut menyspreu a la condició de dona" de la víctima. Després de violar-la, el processat la va pegar fortament al cap amb un objecte contundent i va fugir. Segons el ministeri públic, la víctima va patir nombroses lesions a conseqüència de l'agressió, que van requerir gairebé un any de cures i que li han suposat greus seqüeles i traumes. El processat, de 21 anys en el moment dels fets i amb antecedents per delicte sexual, es troba en presó provisional des que va ser detingut, l'abril del 2022, i sempre ha negat els fets quan se l'ha interrogat arran del cas.

Les càmeres assenyalen l'autor

Els Mossos d'Esquadra van poder identificar l'encausat gràcies a diverses càmeres de seguretat i imatges extretes de 155 dispositius diferents. Tot i que l'instant de l'agressió no va quedar gravat, diverses càmeres sí que van enregistrar, passats uns minuts dels fets, el noi marxant de la zona de l'agressió amb una peça de roba que podria ser de la noia.

Un dels elements clau per identificar el sospitós va ser un aldarull, gravat per càmeres de seguretat, que va tenir lloc la mateixa nit dels fets i on van participar 11 persones. Aquest grup de joves va causar danys a un vehicle i el seu amo va denunciar-ho als Mossos. Els agents van analitzar tots els incidents que hi havia hagut aquella nit a Igualada i van lligar caps en visualitzar les imatges de l'incident i comprovar que també hi havia el noi que consideraven sospitós de la violació.

stats