Societat 08/05/2021

La Fiscalia demana 24 anys de presó a un professor de 64 anys acusat d'abusos sexuals a alumnes de Secundària

El fiscal l'acusa de mantenir "conductes inapropiades"

ARA Balears
1 min
L'Audiència Provincial de Palma

PalmaUn professor de 64 anys acusat d'abusos sexuals a estudiants de Secundària en una escola de Mallorca s'enfronta a una pena de 24 anys de presó, segons informa Europa Press. El fiscal acusa l'home, que feia classes a primer, segon i quart d'ESO, de mantenir "conductes inapropiades" amb les menors, com per exemple "un excessiu apropament i tocaments a la cintura, genolls, pits i espatles" de manera "ambigua" i que ha provocat "incomoditat" a moltes de les alumnes.

El fiscal escriu comportaments com carícies a l'esquena, manifestacions inapropiades -com que presumptament digués a una alumna que "amb un informe tan curt provocava" i que "el primer en què es fixava en una dona era en els pits"-. Acusa l'home d'haver ficat la mà per davall la camisa a diverses alumnes i d'haver tocat el cul a altres mentre feien exercicis a la pissarra.

L'escrit de la Fiscalia relata que, suposadament, el professor va dir a una alumna de 12 anys amb discapacitat que "li feia ganes tenir-hi sexe". També se l'acusa d'assetjar-la acostant-s'hi durant l'hora de l'esbarjo per tocar-li el pit.

A més, la Fiscalia demana per a ell una multa de 7.300 euros, la inhabilitació per a l'exercici de la docència, cinc anys de llibertat vigilada i mantenir l'ordre d'allunyament. També exigeix que s'indemnitzi cada una de les afectades amb 600 euros. El mes de gener del 2018 un jutjat va dictar una ordre en la qual prohibia al professor que s'acostàs menys de 500 metres a les menors de l'escola.

stats