Societat 14/09/2023

El fiscal Carrau i l'exbatle de Palma Ramon Aguiló declaren com a testimonis en el judici contra Penalva i Subirán

La família Roig ha estat assenyalada per diverses persones

ARA Balears
2 min
El fiscal Anticorrupció, Juan Carrau

PalmaEl fiscal Carrau i l'exbatle socialista de Palma Ramon Aguiló han estat dos dels grans protagonistes de la jornada judicial del cas Cursach. Tots dos han declarat aquest dijous com a testimonis del judici contra Penalva i Subirán, tot i que els temes pels quals han estat interrogats no tenien cap relació.

En el cas de Carrau, el fiscal ha defensat que ell no va participar en la vista de mesures cautelars contra l'excomissari Estarellas, detingut pel cas ORA, i ha reconegut que va participar en alguns dels procediments del cas, però perquè substituïa puntualment Miguel Ángel Subirán. A més, ha especificat que no va estar present, tampoc, a la declaració de la parella d'Estarelllas, i ha reconegut que no recorda si va assistir a la declaració de l'excomissari perquè "aquell dia va assistir a moltes declaracions".

Per la seva banda, l'exbatle socialista de Palma Ramon Aguiló ha assegurat en la seva declaració que als anys 80 una empresa de la família Roig va oferir doblers al PSIB a canvi de continuar sent l'empresa adjudicatària del contracte dels semàfors de Ciutat. Aguiló ha detallat que quan la família Roig va veure que la seva empresa no era la que tenia la millor valoració per aconseguir l'adjudicació, van presentar-se al seu despatx i van oferir-li doblers a canvi que es renovàs el seu contracte amb l'Ajuntament de Palma. El socialista ha detallat, també, que s'hi va negar i els va dir que si volien aconseguir l'adjudicació ho havien de fer pels tràmits legals.

En aquest sentit, aquest dijous també ha declarat el que fou gerent de l'Institut Municipal d'Esports (IME) entre el 2015 i 2019, José María González. L'exgerent ha assegurat que quan va arribar al càrrec va descobrir nombroses irregularitats que "sempre beneficiaven la família Roig". Entre altres coses, van trobar factures que no coincidien amb els preus, factures inflades, hores treballades i facturades que no es corresponien amb la realitat... i davant aquest fet van iniciar una investigació i dugueren a terme un informe pericial. González ha assegurat, també, que el seu antecessor al capdavant de l'IME, Alberto Serna, era molt amic de la família Roig i es queixava quan alguna de les seves empreses "sortia perjudicada".

Els interrogatoris de Penalva i Subiran eren "perfectament correctes"

Una funcionària del jutjat d'Instrucció 12 assegura que va participar en diversos interrogatoris duits a terme pel jutje Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán durant el cas Cursach i que tots eren "perfectament correctes". En aquest sentit, ha assegurat que mai no van amenaçar amb represàlies contra els testimonis si no declaraven el que ells volien i no hi va haver cap queixa en la manera com es feien les preguntes. Tot i això, ha detallat que també és cert que en alguns moments Subirán elevava el to, però sempre dins la legalitat.

stats