Societat 18/03/2024

Finalitza la segona fase d'eliminació de pintades del convent de Santa Magdalena

L'actuació ha tingut un pressupost de 25.000 euros

ARA Balears
2 min
Els murs del convent després de la segona fase de neteja.

PalmaL'Ajuntament de Palma i la Fundació Forteza-Rey han presentat aquest dilluns els resultats de la segona fase d'eliminació de pintades vandàliques als murs del convent de Santa Magdalena. L'actuació ha tingut un pressupost de 25.000 euros i ha permès netejar i reparar 20 murs i el marès de la part inferior de les dues façanes.

Segons ha recollit Europa Press, aquesta actuació s'ha dut a terme els darrers mesos i ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament a través d'Emaya i l'àrea d'Infraestructures.

El batle de Palma, Jaime Martínez, ha expressat la seva satisfacció davant les actuacions i propostes de la iniciativa privada per revertir la situació d'abandonament "en què es trobava Palma". En aquesta línia, ha recordat que quan ja havia acabat la primera fase en el convent, varen tornar a aparèixer pintades i que aquestes varen ser eliminades en menys de 24 hores, i ha remarcat l'objectiu de l'equip de govern: "Pintada feta, pintada retirada".

Martínez ha assenyalat que en els darrers mesos s'han eliminat més de 3.000 pintades i que aquestes actuacions s'han incrementat en un 60% durant el darrer semestre en relació amb el mateix període d'anys anteriors, especialment d'ençà que es va posar en marxa el pla de xoc de neteja i millora dels barris.

L'Ajuntament també ha recordat que a aquesta campanya s'han de sumar les actuacions extraordinàries que s'han dut a terme en diversos punts de Ciutat, com el mercat de l'Olivar o a la plaça del Tub i que es complementaran amb la nova ordenança cívica que s'aprovarà en les setmanes vinents amb sancions més elevades i més recursos tant humans com materials per controlar el vandalisme.

Per la seva banda, José Forteza-Rey, president de la fundació Forteza-Rey, ha apuntat que el seu objectiu amb aquestes tasques és "ajudar a recuperar Ciutat".

stats