Societat 05/08/2018

Finalitza la primera onada de calor de l'estiu

Han mort tres persones a Espanya i dues continuen ingressades per cops de calor

Efe
1 min
Onada de calor.

PalmaLa primera onada de calor de l'estiu en principi finalitza dilluns. Ha provocat la mort de tres persones per cops de calor, dues a Múrcia i una a Barcelona. També hi ha dos homes hospitalitzats: un a Múrcia, que evoluciona favorablement, i un altre a Cartagena, que continua greu. Ha portat una temperatura màxima de 46,6 graus dissabte a El Granado (Huelva) i de 46 a Badajoz, i divendres, de 45,6 a Montoro (Còrdova).

Aquest fenomen va començar dimecres, 1 d'agost, i els pitjors dies de calor han estat divendres i dissabte. Aquest dilluns finalitza, tot i que les hores vinents es continuarà passant calor. L'absència de nigulositat generalitzada, la xafogor i els termòmetres elevats continuaran sent els protagonistes a gairebé tot Espanya. Es preveu que dilluns puguin estar en alerta taronja i groga, per risc de màxima temperatura, més de 30 províncies.

No obstant això, la situació millorarà, ja que la calor perdrà intensitat. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), s'anirà acostant a la Península un front atlàntic que serà el responsable de posar fi a aquesta onada de calor i que podria portar, al final de la jornada de dilluns, un cel encapotat al nord i oest de Galícia, a més de les primeres precipitacions al litoral d'aquesta comunitat i al nord d'Astúries.

Les autoritats, tant sanitàries com de Protecció Civil, recomanen sempre en aquesta època limitar l'exposició al sol, mantenir-se en llocs correctament ventilats, ingerir menjars lleugers i regulars, beure freqüentment aigua i líquids, i no fer exercicis físics perllongats en les hores centrals del dia. El mapa d'incendis de la Península i les Illes Balears es manté pràcticament tot en vermell (risc extrem) i taronja (molt alt).

stats