Societat 21/09/2018

L'exhumació de la fossa de Montuïri s'avança al pròxim dimarts

També s'han previst estudis de viabilitat Son Coletes i el Parc Municipal de Manacor

Maria Llull
1 min
S'han trobat un total de cinc cossos de represaliats pel franquisme.

PalmaEl calendari previst per a les pròximes exhumacions de fosses es veurà alterat pel fet que els treballs a Marratxí han acabat abans del previst. La pròxima intervenció serà al municipi de Manacor, on es faran estudis de viabilitat a Son Coletes i al Parc Municipal per determinar si són fosses que es poden exhumar o no. El pròxim dimarts s'intervendrà al cementiri de Montuïri, on es desmuntarà un fons crematori per continuar amb la recerca de persones desaparegudes.

Els treballs d'exhumació de la fossa de Marratxí finalitzaren aquest dijous després de trobar els cossos de cinc represaliats pel franquisme l'any 1936. Ara començarà la feina d'identificar les restes, tasca que pot durar mesos, i de tapar les excavacions obertes.

A les fosses darrere de les tombes número 3 i 4 s'han trobat quatre cadàvers, mentre que a la tomba d'una família ha aparegut un cos que probablement serà el del procurador Germà Ballester Janer, assassinat quan tenia 54 anys. El seu cos romandrà allà i l'espai serà dignificat amb una placa.

Malgrat que encara s'ha de determinar la identitat dels altres quatre assassinats, hi ha sospites que tres d'ells puguin ser pollencins. Es podria tractar de Miquel Marquet Perelló, Joan Cerdà Ensenyat i Joan Genestar Torrandell.

El batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, acudí a la fossa acompanyat de veïns del poble i d'autoritats i membres de Memòria de Mallorca.

stats