FIDEUS DE RAJADA
Començarem tallant les ales a la rajada i pelant-les (si ho fan a la peixateria, hem de dir que ens en posin el cos i les pells). Farem un brou amb mitja ceba, una tomàtiga, un all, un poc de julivert, la morralla i les restes de la rajada. Ho posam tot en cru i quan bulli hi ficam les ales de la rajada, que bullin a foc fluix cinc minuts i que en reposin cinc més dins el brou. En calent i tira tira llevam les popes de les ales i en reservam els cartílags. Farem un sofregit amb la sípia, la ceba i la tomàtiga de ramellet ratllada fins que quedi ben untós. Ara sofregim els fideus i els banyam amb el brou colat; hi mesclam les popes de rajada, una picada d’all i julivert i ho deixam coure just quatre minuts. Mentre reposen quatre minutets més fregim els cartílags, que ens serviran de guarniment i decoració juntament amb una mica d’allioli. Bon profit!
Una rajada d’uns dos quilo
350 grams de fideus de xeixa
Un quart de quilo de morralla
Una sípia
Dues cebes
Quatre tomàtigues de ramellet
Dos alls
Un manadet de julivert
Un tassó de vi blanc
Allioli
Sal, pebre bo i oli d’oliva