Societat 30/10/2019

Ferran Adrià rep el Premi Gourmet Català de l'any 2019

El guardó vol reconèixer la seva trajectòria i el seu paper d'ambaixador de la cuina catalana al món

Efe
1 min
Ferran Adrià durant una jornada organitzada per l'ARA.

BarcelonaEl xef barceloní Ferran Adrià ha rebut aquest dimarts a Barcelona el Premi Gourmet Català de l'any 2019, que s'ha lliurat a la V Nit del Gurmet Català al Palau de Pedralbes. Un guardó amb què se li ha volgut reconèixer la trajectòria i el paper d'ambaixador dels productes i la cuina catalana al món.

El Clúster Gurmet de Catalunya, organitzador de la gala, també ha lliurat el premi Trajectòria Empresarial per la seva contribució en el sector del producte d'alimentació de qualitat a Catalunya a la família Torres; el premi al Creixement Empresarial Mitjançant la Innovació a la Granja Foods; i el guardó al Creixement Empresarial Mitjançant Internacionalització a la firma barcelonina Delicious & Sons.

La vetllada, considerada ja "la festa anual del producte gurmet català", ha estat presentada per la periodista gastronòmica Carme Gasull i ha reunit uns 400 convidats, que han pogut descobrir les últimes novetats dels socis del Clúster, com les noves kombutxes d'Alma, els vinagres ecològics de Badia, els embotits vegans de Can Pistraques, l'oli d'oliva verge extra ecològic elaborat amb olives sense pinyol de Dauliba, les postres vegetals d'El Pastoret de la Segarra i els snacks vegans de Patates Torres.

El Clúster, presidit per Àngel Velasco, gerent de Torrons Vicens, es va crear el 2010 amb l'objectiu d'aglutinar els principals elaboradors i distribuïdors del sector i com a iniciativa per al creixement i desenvolupament de l'alimentació de qualitat, un dels motors més importants de l'economia de Catalunya.

stats