Societat 11/01/2020

Fernando Estrella: "Palma sempre ha tingut un perfum de llibertat i així ha de continuar"

El membre de Peor Imposible que ha viscut a Mallorca 40 anys ha estat enguany el pregoner de Sant Sebastià

Maria Fuster
2 min
Fernando Estrella, abans del pregó de Sant Sebastià

PalmaFernando Estrella, membre de Peor Imposible i cuiner del bar Flexas, ha passat quaranta anys de la seva vida a Mallorca, la major part del temps a Palma. "Això és més la meva casa que Sevilla", diu l'artista que enguany ha estat l'encarregat de fer el pregó de Sant Sebastià. Estrella, emocionat, ha explicat que fer-ho "ha estat un orgull i una felicitat", i que creu que "m'ho ha duit Toni Socies, fundador Peor Imposible, des del cel".

Estrella ha deixat més que clar el seu vincle amb Palma i assegura que hi tornarà, ja que actualment viu amb la seva mare de 90 anys a Utrera, Sevilla. "És meravellós. Palma sempre ha tingut un perfum de llibertat i així ha de continuar, lluitant al màxim. Estic convençut que vindré aquí perquè hi tenc casa meva i tots els amics"

Entre els records ha explicat que sempre ha celebrat Sant Sebastià amb els seus amics i també ho ha fet damunt de l'escenari. "Vàrem actuar amb Peor Imposible a la plaça Major amb Los Ilegales. Hi havia punks que llançaven les tanques a l'escenari. Hi va haver 12 policies ferits i un de commocionat. Era la joventut oberta dels 80".

S'ha declarat "totalment mallorquí" i ha confessat que se li ha oblidat incloure al pregó una frase que li havia dit la seva amiga i companya de Peor Imposible, Rossi de Palma: "Hi hem anat, hi hem vingut i ens ho hem passat molt bé". També ha comentat que pels nervis escènics abans prenia qualque cosa, "però ara ja no, ara som un al·lot formal. Només prenc les olles que em fa ma mare".

Com a anècdota, el pregó, sense que ningú de l'Ajuntament sàpìga per què, ha començat quinze minuts abans, fet que ha provocat que la seva amiga Pepa Charro, més coneguda com la Terremoto d'Alcorcón, no hi hagi arribat a temps per escoltar-lo, després d'agafar un avió des de Madrid.

A més del pregó i del pregonet a la plaça de l'Ajuntament, el públic ha pogut gaudir dels castellers, actuacions musicals, batucades i ball de gegants i caparrots.

stats