Societat 08/08/2019

"Prou violacions!"

El Moviment Feminista de Mallorca es manifesta a Magaluf, on es va denunciar la darrera agressió sexual

Maria Fuster
1 min

Palma"Prou violacions!". Amb aquest crit ha finalitzat la lectura de manifest de la concentració del Moviment Feminista de Mallorca, convocada a Magaluf. És la primera vegada que les feministes es concentren en aquesta zona, on una jove de 18 anys va denunciar que la varen violar recentment. Segon la Plataforma d'entitats feministes, Magaluf ha esdevingut en espai d'impunitat per a les agressions sexuals de tot tipus.

La portaveu del Moviment Feminista de Mallorca, Teresa Méndez, ha assegurat que "les violacions grupals s'han convertit en rituals sexuals de fraternitat entre homes, que pressumeixen d'agredir una dona gravant-la. Això es basa en la pornificació del delicte". En aquest sentit la també portaveu Sandra Serra reclama la implicació de totes les institucions per oferir una educació afectivosexual efectiva.

A la concentració ha tingut lloc una performança en senyal de rebuig "de les violències masclistes, les agressions sexuals i la justícia patriarcal, i també s'ha remarcat que el moviment feminista no pot quedar aturat davant els fets esdevinguts els darrers mesos a Mallorca: una violació grupal a Cala Rajada, una altra a Alcúdia i una altra a Magaluf. "Perquè no estam disposades a mirar cap a una altra banda i deixar que la societat naturalitzi aquests índexs insuportables de violència sexual", han dit.

El Moviment Feminista de Mallorca també denuncia "el model turístic capitalista que dona els beneficis a les grans empreses promotores i hoteles que aposten pel turisme de gatera, culpable del excessos i de les violències sexuals que es cometen a les zones més turístiques de Mallorca".

stats