Societat 04/06/2021

Felanitx tendrà una normativa municipal per regular les colònies felines

Es vol conscienciar als propietaris de les conseqüències que suposa no controlar-les

ARA Balears
1 min
Façana de l'Ajuntament de Felanitx.

FelanitxFelanitx tendrà una normativa municipal per regular les colònies felines. L'objectiu és protegir tota mena d'animals domèstics i salvatges, a més d'establir les normes de convivència i seguretat ciutadana, salubritat o l'impacte ambiental que ocasionen, apunta l'Ajuntament en una nota.

Per això, el consistori fa feina en la redacció d'una ordenança que compti amb l'opinió pública i les diferents organitzacions afectades per la futura norma. Un dels objectius és regular el nombre creixent de colònies felines incontrolades al municipi i les conseqüències que se'n deriven, ja que actualment no estan controlades.

"No només s'ha de tenir un control dels moixos i que els seus propietaris tinguin cura d'ells, sinó que els ciutadans han de ser conscients que no controlar la procreació dels felins es pot convertir en una plaga, i això és el que es vol evitar amb aquesta ordenança", apunta el consistori.

En aquest sentit, l'Ajuntament assegura que s'ha incrementat el nombre i la tipologia d'animals domèstics i salvatges que conviuen en l'àmbit urbà i suburbà. Per aquest motiu es vol conscienciar els propietaris i responsables d'un animal a complir la convivència. L'objectiu és aconseguir el seu màxim nivell de benestar i garantir una tinença d'animals responsable.

stats