Societat 28/06/2022

La Federació de Veïns de Palma anul·la la reunió amb Cort i en reclama una convocada pel batle

El batle ha rebut la presidenta de l'entitat i s'ha compromès a coordinar una trobada per a la setmana que ve

2 min
Ple extraordinari de Cort d'aquest dimarts.

PalmaEl compromís de l'Ajuntament de Palma amb les peticions de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma pareix que ha tingut una arrancada de cavall i una arribada d'ase. En una primera presa de contacte –el passat 9 de juny–, Cort es va comprometre amb la Federació i la seva presidenta, Maribel Alcázar, a estudiar les seves propostes i a donar una resposta en una segona reunió convocada pel batle, José Hila, el 28 de juny. La convocatòria va arribar dos dies abans, el 27, i des de l'àrea de Participació Ciutadana, per la qual cosa la Federació va decidir anul·lar-la i reclamar a la batlia que complís la seva paraula. Finalment, aquest dimarts ambdues parts s'han trobat en el ple de Cort i Hila s'ha tornat a comprometre a coordinar una trobada per a la setmana que ve.

Fonts de la batlia afirmen que, arran de les queixes de la Federació, "estaran més damunt" aquesta qüestió, tot i que defensen que Hila havia traslladat la petició a les àrees. Va ser aleshores que Participació Ciutadana va agafar les regnes i va convocar la reunió d'aquest dimarts, que la Federació ha declinat. En un comunicat, els veïns expliquen que "la batlia va confirmar que no havien fet la convocatòria" i que "l'havien transferida a aquesta regidoria". A més, afegeixen, "Participació Ciutadana ens ha informat verbalment de la no assistència de regidores i que, en tot cas, enviarien algun representant".

Davant això i que "tampoc tenim una confirmació concreta de qui participarà en la reunió ni de quin és el treball de coordinació fet", consideren que no poden "acceptar una reunió convocada de manera precipitada, malgrat que ja estava acordada", que està "fora de l'àmbit de coordinació de la batlia" i sense saber "el nivell de decisió de les diferents regidories". Per aquests motius, van demanar que s'anul·làs i que "es convocàs una nova reunió per a la pròxima setmana, d'acord amb els acords formals i de contingut de les reunions anteriors: coordinada i convocada per la batlia, amb participació de nivell polític i, si escau, amb suport tècnic, per treballar entorn de respostes concretes".

Santa Catalina

Amb aquestes peticions a la mà, el batle ha rebut aquest dimecres Maribel Alcázar i s'ha compromès a coordinar aquesta reunió. Cal recordar que entre els principals reclams de la Federació es troba la reducció d'un 50% les terrasses del barri de Santa Catalina i que l'horari d'obertura dels establiments públics sigui fins a la mitjanit. D'aquesta manera, la Federació demana a Cort que reaccioni davant "la situació d'emergència sobrevinguda" amb què es troba aquesta zona de Ciutat.

Tot i que exigeixen mesures per a "zones contaminades" de Palma, les entitats estan d'acord que "en aquest moment la situació de Santa Catalina és excepcional" i que "la manera de revertir la zona ha de ser paradigmàtica per al conjunt de la ciutat". Així, sol·liciten també "inspeccions de locals" –fet que es farà arribar a les conselleries de Salut i Treball– i traçabilitat de les sancions, juntament amb mesures contra els locals reincidents.

stats