Carril VAO
Societat 14/12/2023

La Federació de Transports titlla de "nyap" mantenir el VAO unes hores

En canvi, ha considerat "molt positiu" l'augment de velocitat a 100 km/h

ARA Balears
2 min
El president de la Federació, Rafel Roig

PalmaEl president de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT), Rafael Roig, ha qualificat de "nyap" la proposta de la Direcció General de Trànsit (DGT) de mantenir el carril Bus-VAO de l'Ma-19 en determinades hores punta al matí; per contra, ha considerat "molt positiu" l'augment de la velocitat a 100 km/h a la via de cintura. Segons ha informat la Federació aquest dijous, Roig ha assenyalat que seria millor anul·lar el carril per la ziga-zaga que provoca tant a conductors professionals com a particulars.

El carril VAO ha estat una de les qüestions que s'han tractat aquest dijous durant l'assemblea de l'Associació Empresarial del Servei de Transport de les Balears, durant la qual Roig ha estat reelegit president. Durant la jornada, Roig ha considerat que la temporada turística ha estat "positiva" i ha assenyalat que s'ha registrat un augment dels passatgers pel que fa a l'any passat, tot i que proporcionalment s'han obtingut menys beneficis.

Pel que fa a la manca de conductors professionals a curt termini pel relleu generacional, Roig ha explicat que "és necessària la implicació de totes les administracions per habilitar tots els recursos de formació que siguin necessaris" i ha agraït que el SOIB "s'hagi posat mans a l'obra". En aquesta línia, ha reclamat a les administracions els fons europeus per a la renovació i adaptació de les flotes d'autocars a tecnologies de més baixes emissions que "haurien d'arribar més fàcilment a les empreses per possibilitar aquestes mesures". Per part seva, el president de Confebus, Rafael Barbadillo, ha qualificat aquest any de "molt positiu" quant al sector, tant en volum de passatgers com de negoci i ha explicat que "està per veure si per al 2024 es mantenen les bonificacions per al gasoil en els autocars discrecionals, encara per definir des del Govern".

stats