Rubiales
Societat 30/08/2023

La Federació de Futbol de les Balears dona suport a la petició de dimissió de Rubiales

També s'ha acordat implantar un protocol contra la violència sexual al futbol balear

ARA Balears
2 min
Reunió de la FFIB el passat dilluns

PalmaLa junta directiva de la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) ha confirmat aquest dimarts la petició de la Comissió de Presidents de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) de sol·licitar a Luis Rubiales la dimissió i ha aprovat, a més, implantar un protocol contra la violència sexual al futbol balear.

Els representants del futbol balear han advertit, a més, que si Rubiales torna a liderar l'RFEF, es prendran "les mesures oportunes", segons ha traslladat el president de la FFIB, Pep Sansó. La FFIB ha duit a terme aquest dimarts la reunió de la seva junta directiva, durant la qual Sansó ha explicat el transcurs de la reunió de la Comissió de presidents de federacions d'àmbit autonòmic i territorials de la RFEF, que va tenir lloc dilluns horabaixa.

La reunió, han explicat en un comunicat, ha avalat i donat suport als acords aconseguits dimarts, entre els quals hi ha la petició de dimissió de Rubiales i el suport a Pedro Rocha perquè lideri l'organisme. Cal recordar que Sansó ja va condemnar la setmana passada en les seves declaracions l'acte "reprovable" de Rubiales i que el passat cap de setmana la FFIB va emetre un comunicat condemnant "rotundament" l'actitud.

D'altra banda, la junta ha aprovat la proposta del president d'implantar un protocol contra la violència sexual. El protocol, han indicat, ja està elaborat per la FFIB i, en aprovar-lo la junta, podrà aplicar-se immediatament amb la finalitat d'evitar situacions com la viscudes recentment. Al seu torn, la junta també ha aprovat fer les passes necessàries per a la creació d'un pla d'igualtat.

"Després de l'anàlisi, les reflexions i les opinions de tots, la junta ha reprovat l'actitud de Rubiales, se li sol·licita la dimissió i es vol fer un reconeixement a totes les jugadores que han aconseguit aquest èxit absolut i a tots aquells que han participat aquests anys per arribar fins on ha arribat el futbol femení", ha conclòs Sansó.

stats