Societat 15/05/2020

La Federació Empresarial de Transports demana als ajuntaments l'exempció de l'impost de circulació

L'entitat reclama que s'apliquin aquestes mesures a les empreses que han cessat la seva activitat temporalment o que l'han reduïda a causa del coronavirus

Ara Balears
1 min
La FEBT reclama una reducció de quotes al sector.

PalmaLa Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) ha demanat a la FELIB i als ajuntaments l'exempció o rebaixa dels imposts de circulació, activitats econòmiques, béns immobles i de la taxa d'escombraries als transportistes per la "greu situació" del sector, segons ha informat l'agència Efe.

L'entitat, que integra 16 associacions del sector a les Illes Balears i representa unes 2.000 empreses i 15.000 treballadors, ha reclamat que s'apliquin aquestes mesures fiscals a les empreses de transport que han cessat la seva activitat temporalment o que l'han reduïda dràsticament per la crisi sanitària del covid-19.

En relació amb l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, la FEBT sol·licita que tots els ajuntaments eximeixin d'aquest impost les empreses en situació de baixa temporal per causa de força major per l'estat d'alarma, i en particular a aquells l'activitat dels quals estigui associada al turisme.

A més, demanen que les corporacions locals creïn bonificacions específiques en supòsits de força major, com és el cas actual, perquè no es tributi mentre es mantinguin les circumstàncies de baixa temporal.

Quant a l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE), la FEBT reclama una reducció de quotes per al cas de baixa per cessament en l'exercici de l'activitat, així com una rebaixa proporcional de la quota per la paralització de l'activitat.

En el cas de l'Impost sobre Béns immobles (IBI), l'entitat planteja que els ajuntaments implementin una bonificació de fins al 95% de la quota, en considerar l'activitat del sector del transport d'especial interès. També demanen exempcions o bonificacions de la Taxa de Residus Sòlids Urbans.

stats