Societat 09/07/2020

La Federació de Transports de les Balears reclama més agilitat en les ajudes al sector

El president de la patronal, Rafel Roig, adverteix que “moltes empreses hauran de tancar”

Ara Balears
2 min
La pandèmia ha provocat una disminució dels ingressos de fins al 70% en el sector

PalmaLa Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT) reclama més agilitat en la concessió d'ajudes al sector, ja que la crisi sanitària generada pel coronavirus ha provocat una disminució dels ingressos de fins al 70%. "Necessitam més agilitat en les ajudes perquè, si no, moltes de les empreses del sector hauran de tancar", ha explicat el president de la patronal, Rafel Roig, durant l'assemblea general del sector del transport: "Comptes i efectes de la crisi sanitària".

En concret, Roig ha detallat que el sector del transport de mercaderies ha disminuït un 50%, mentre que el discrecional s'ha reduït un 90%. Pel que fa als taxis, la davallada ha estat d'un 70%, el lloguer de vehicles ha tingut una disminució del 70% i el transport regular, d'un 40%.

Per la seva part, el conseller de Mobilitat, Transport i Habitatge, Marc Pons, ha expressat que el Govern "és conscient de les dificultats d'aquest sector" i ha destacat que "han negociat amb el govern espanyol una partida d'11,8 milions d'euros en ajudes per compensar les pèrdues en transport regular" i que la conselleria d'Hisenda "està estudiant com canalitzar-les".

Així mateix, les empreses de transport rebran "uns dos milions d'euros per compensar les despeses de material que hauran d'adquirir les empreses per tal de donar resposta a les exigències sanitàries", ha exposat el conseller. En aquest sentit, el pla d'ajudes per aquest sector també preveu millorar la càrrega i descàrrega del transport discrecional en què es preveu dissenyar un pla d'adequació als municipis de Palma, Santa Margalida, Muro, Alcúdia, Son Servera, Sant Llorenç, Manacor i Capdepera, així com un pla de millora de distribució urbana de mercaderies, entre d'altres.

Per la seva banda, Roig ha destacat la necessitat que "el Govern balear i les administracions públiques facin efectives aquestes ajudes per al sector com més aviat millor, ja que la situació econòmica que sofreix és extrema".

stats