Les farmàcies de les Balears vendran el test autodiagnòstic de covid-19 "pròximament"

El Col·legi de Farmacèutics assegura que l'empresa distribuïdora ja està fent els tràmits perquè arribin a les Illes aviat

Les farmàcies de les Illes Balears disposaran i podran posar a la venda tests autodiagnòstics de covid-19 "pròximament", segons ha informat l'ARA Balears el Col·legi de Farmacèutics. El test que es comercialitzarà és el Primacovid, fabricat per l'empresa suïssa Primalab, que ja ha estat autoritzat per l'Agència Espanyola del Medicament. Això sí, només es podrà vendre si la persona té una recepta mèdica.

L'empresa distribuïdora serà la valenciana Elix Pharma. Actualment, està acabant les gestions per començar la seva comercialització, i s'espera que aviat el producte pugui arribar a les Balears, però el Col·legi no sabrà una data més concreta fins a final de la setmana que ve. Tampoc no s'han pogut concretar encara les unitats de què disposaran les Illes, però el col·legi ja avança que seran "poques" per la novetat del producte i la demanda que tindrà.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, va dir el dilluns que aquests tests a les farmàcies poden ser d'ajuda, però que s'ha de ser conscient "dels riscos associats". En aquest sentit, va afirmar que la prova d'antígens "no la pot fer qualsevol" i que hi pot haver un problema competencial, perquè "els pacients que poden anar a la farmàcia a fer-se una prova, no haurien de sortir de casa seva per la simptomatologia.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF