Societat 01/06/2023

Farmàcia i Ciències de l'Activitat Física: els graus que la UIB no implantarà el pròxim curs

A les seus de Menorca, Eivissa i Formentera s'oferirà per primera vegada el grau d'Enginyeria Informàtica

ARA Balears
2 min
Joves al campus de la UIB

PalmaLa Universitat de les Illes Balears (UIB) no implantarà, finalment, els graus de Farmàcia i Ciències de l'Activitat Física i l'Esport el pròxim curs. En un comunicat, la UIB atribueix aquesta situació a una confluència de causes: "Canvis en la normativa de l'Agència Nacional d'Evaluació de la Qualitat i Acreditació ANECA i l'entrada en vigor de la Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU), que condiciona determinats aspectes que regulen les titulacions oficials universitàries". Tot plegat, explica, "ha retardat el procés i, per tant, ha retardat l'acord amb el Govern per a l'autorització i finançament dels graus, que en aquests moments no compten amb les autoritzacions necessàries". La UIB assegura que farà ferina per "fer-los realitat el curs 2024-2025".

Per altra banda, explica que el pròxim curs s’implantarà el grau d’Enginyeria Informàtica, amb l’itinerari d’Intel·ligència Artificial i Computació, a les seus de Menorca, Eivissa i Formentera. Serà possible arran de l’aportació extraordinària de 3,8 milions d’euros del Govern, amb caràcter plurianual 2023-2027.

 D’aquesta manera, aquesta serà la primera ocasió en què aquestes seus tindran estudis de la branca d’Enginyeria i Arquitectura. La UIB assenyala que la implantació d’aquest grau a les illes menors “donarà resposta a la demanda social, i també obre un ventall de possibilitats més ampli per als estudiants, perquè es tracta d’una de les professions amb més ocupabilitat del mercat laboral". Cal tenir present que la implantació de nous estudis està condicionada a l’aprovació de l'ANECA i a l’aportació econòmica del Govern de les Illes Balears.

Actualment, a Menorca, Eivissa i Formentera ja s’hi ofereixen els graus d’Administració d’Empreses, Dret, Doble Grau d’Educació Infantil i Primària, Educació Social en línia, Educació Primària, Infermeria, Turisme i el màster en Formació del Professorat. En relació amb els estudis de postgrau, el curs 2023-2024 s'oferiran nous màsters oficials, entre els que hi ha el d’Enginyeria Industrial i el d’Odontologia Digital, així com el nou programa de Doctorat en Nutrició Humana i Patologies Associades.

stats