Societat 22/07/2018

La FAPA acusa Inca de fomentar el consum d’alcohol entre els menors en el Birracrucis

La federació d'associacions de pares i mares d'alumnes critica un “esdeveniment comercial organitzat per promotors privats que té l'objectiu de consumir cervesa”

S. Vidal
1 min
FAPA acusa Inca de fomentar el consum d’alcohol entre menors en el Birracrucis

PalmaLa FAPA Mallorca considera una “hipocresia” i una “irresponsabilitat” que l'Ajuntament d'Inca es promogui el Birracrucis, en què, afirma la federació, es promociona el consum abusiu d'alcohol davant menors.

Si bé els promotors i l'Ajuntament d'Inca repeteixen que no hi participen menors d'edat, “la visibilització del consum abusiu d'alcohol i el seu lligam amb la festa i la diversió, que es fa als espais públics del poble i en horari diürn, té una influència directa sobre els menors d'edat”, critica la FAPA en un comunicat.

Segons la federació el Birracrucis, és un esdeveniment comercial organitzat per promotors privats un dissabte matí i que té com a únic objectiu beure cervesa tot anant en processó per les places d'Inca. "L'alcohol a les festes populars és un problema reconegut per tots els municipis i ens consta que molts hi fan feina per millorar-lo, com l'aposta d'Alcúdia per erradicar la botellada de final de curs i la prohibició de consum d'alcohol als recintes esportius a Sóller”, afegeix.

Així mateix, la FAPA deixa clar que no està contra del consum d'alcohol dels adults, “però treballam per eliminar la xacra del consum dels menors d'edat”.

stats