Societat 28/08/2018

Més de 8.000 falsificacions decomissades i una persona detinguda

La Policia Local i la Policia Nacional han desmantellat un punt de distribució d’articles fraudulents que haurien arribat als dos milions d’euros al mercat ambulant

Blanca Garau
2 min
El benefici al mercat hauria estat de dos milions d'euros.

PALMAUna operació conjunta entre la Policia Local de Palma i la Policia Nacional ha acabat amb la detenció d’una persona, la investigació de 30 més i el desmantellament d’un punt molt important de distribució ubicat a Europa.

S’han decomissat 60 paquets amb més de 8.600 articles entre roba, bosses, carteres, ulleres de sol, mocadors, equipaments esportius, sabates, rellotges i altres objectes, que han quedat sota custòdia a les dependències de Sant Ferran fins que acabin les diligències judicials. Imiten marques com Adidas, Armani, Gucci i Luis Vuitton.

Segons han explicat en roda de premsa la regidora de Seguretat Ciudadana, Àngelica Pastor; el cap de la Policia Local de Palma, Josep Palouzié, i el comissari provincial de Policia Nacional a Balears, José Luis Santafé, aquest decomís és fruit d'una tasca conjunta entre els cossos de seguretat i vigilància duanera, però "no acaba aquí, sabem que la distribució es feia des d'Europa i la confecció és asiàtica. El valor de compra d'aquests productes és de 200.000 euros, que al mercat ambulant il·legal hauria arribat al dos milions d'euros".

Encara que només hi ha un detingut, 30 persones estan sent investigades per trobar el lloc d'origen. Segons ha explicat Pastor, d'ençà que començaren la temporada, en arribar la Setmana Santa, i que es perllongarà fins a l'octubre, s'han decomissat més de 6.000 falsificacions, més de 30.000 tones de begudes i fruites i hi ha 36 informes judicials.

"Hi ha una preocupació justificada en el sector, però volem que el comerç reconegui la bona tasca i l'esforç de la nostra policia. No és veritat que "no fan res", i la prova és que fins i tot s'ha obert una borsa de treball per organitzar jornades amb voluntaris que incrementen la vigilància i estan sempre operatius", ha aclarit Pastor.

Els caps de policia, per la seva banda, han destacat la importància que les marques formin part del procés d'acusació i també que hi hagi eines per represaliar compradors i clients d'aquests objectes falsificats perquè, encara que siguin conscients que són imitacions, estan col·laborant en un acte delictiu.

stats