Societat 13/10/2020

La facturació dels restauradors de Mallorca cau un 62%

La intenció de tancar augmenta tres punts entre els empresaris d'aquest sector

Ara Balears
1 min
Un 8,3% dels restauradors ha pensat liquidar l'empresa

PalmaLa facturació del sector de la restauració de Mallorca durant el mes de setembre ha baixat un 62% respecte del mateix mes de l'any 2019, segons indica una enquesta de PIMEM-Restauració. Aquest fet ha provocat diverses reaccions entre els empresaris del sector. Per exemple, la intenció de tancar o hibernar els pròxims mesos s'ha incrementat tres punts i es troba en un 45%, mentre que un 8,3% ha pensat a liquidar l'empresa, xifra que representa un 2,3% més que l'any passat.

Cal destacar també que, amb la crisi econòmica derivada del covid-19, un 31% dels bars i restaurants de l'illa ha tancat fins a la pròxima temporada, set punts més que el mateix mes de l'any passat. Així mateix, un 14% preveu tancar el seu negoci per liquidar l'empresa, entrar en concurs o preparar el preconcurs. Les vendes del sector a l'illa varen empitjorar el mes de setembre, mentre que la caiguda de facturació del mes anterior es va situar en un 55%, segons ha explicat la patronal.

Així mateix, el mes passat un 53% dels negocis relacionats amb l'hostaleria i la restauració va estar obert a l'illa, xifra que contrasta amb el 65% registrat l'agost. El 55% d'aquests negocis a Mallorca ha disminuït les vendes més d'un 7'% en comparació amb el mateix període del 2019.

stats