Societat 17/02/2023

Exhumen els pares d'un noble de Ciutadella per comprovar la paternitat d'una dona

Si es demostra el vincle familiar, la dona tindria accés a una quarta part de l'herència, d'un total de 40 milions d'euros

Iván Martín
2 min
Cementiri de Ciutadella.

MAÓEl cementeri de Ciutadella ha estat aquest divendres l'escenari de l'exhumació dels pares del noble ciutadellenc José María de Olivar Despujol. El motiu és la decisió del jutge per obtenir les restes biològiques que certifiquin que la demandant, una dona de 77 anys i resident a Màlaga, és filla del fill d'aquests. Les proves d'ADN no es poden fer al seu presumpte pare perquè fou incinerat.

L'advocat de la dona, Fernando Osuna, ha lamentat haver arribat fins a aquest punt, però ha recordat que l'exhumació s'ha duit a terme davant la negativa de la resta de la família a sotmetre's a les proves d'ADN: "No ens agrada exhumar cadàvers, però quan no hi ha més remei, no queda una altra via, malgrat ser dràstica i incòmoda". I ha afegit: "L'altra part s'ha negat a col·laborar en tot moment".

Osuna s'ha mostrat confiat a demostrar la relació d'avis entre la demandant i el seu presumpte pare: "Si la prova d'ADN és afirmativa, es demostraria la paternitat en un 99%, tot i que existeixen testimonis, documents i altres obvietats". Entre les proves, hi figura la gran semblança física entre la dona i el presumpte pare, les cartes que s'enviaven ell i la mare, els ingressos bancaris efectuats per ell, així com el fet de portar el primer llinatge del seu hipotètic progenitor a les notes escolars.

Un cop extretes les mostres d'ADN, s'han remès a l'Institut Nacional de Toxicologia. Segons l'advocat, els resultats arribaran d'aquí a entre un i dos mesos i el jutge fixarà la data per a la vista oral. En el cas de demostrar el vincle familiar, la dona tindria accés a una quarta part de l'herència, que s'estima al voltant dels 40 milions d'euros. Entre els béns, hi ha palaus, cases, comptes bancaris, obres d'art i terrenys rústics.

stats