Societat 29/08/2020

Comença l'exhumació de la fossa de Bunyola aquest dilluns

L'objectiu és trobar els cossos de 15 víctimes de la repressió franquista

Ara Balears
1 min
Cementeri de Bunyola.

PalmaComencen les excavacions del cementeri municipal de Bunyola aquest dilluns. L'objectiu és localitzar la fossa comuna en la qual varen ser enterrades les 15 víctimes de la repressió franquista. La previsió inicial és que la intervenció acabi dia 10 de setembre, segons ha informat l'Executiu en una nota. Aquesta serà la tercera actuació inclosa dins el Pla de fosses del Govern, després de les excavacions duites a terme als cementeris de Sencelles i de Son Coletes, a Manacor.

En concret, a Bunyola, s'han establert tres zones d'excavació. Actualment es desconeix quina és la ubicació exacta de la fossa comuna dels individus represaliats pel règim franquista el 1936 i enterrats al cementeri de Bunyola. Es té indicis que es podria situar a la banda sud-est, un indret que ha patit grans modificacions, com la construcció de nínxols.

"A Bunyola cercam 15 persones i farem tot el possible per trobar-les. Però cal ser prudent perquè el cementeri ha patit profundes modificacions", ha apuntat el secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado.

De les 15 víctimes, nou estan identificades, gràcies a diferents causes judicials facilitades per l'Associació de Memòria de Mallorca. Però encara en queden sis per identificar, entre les quals es podrien trobar tres menorquins: els dos germans Bartomeu i Sebastià Carretero Gornés, i José Filomeno Pons Sintes.

stats