Societat 19/03/2020

L'Exèrcit patrulla des d'aquest dijous per Manacor

Segons la Comandància General, els militars es limiten a informar la població de les restriccions decretades davant l'estat d'alarma

Ara Balears
2 min
Imatges de l'exèrcit espanyol i la Policia Nacional a Manacor

PalmaUna unitat de l'Exèrcit espanyol ha començat a patrullar aquest dijous pels carrers de Manacor, segons ha informat la Comandància General de l'Exèrcit a les Balears en un comunicat. Es tracta del Regiment de la Infanteria Palma 47 amb base al quarter Jaume II de Palma.

Els militars patrullen ja tant a peu com en vehicle amb la intenció de donar suport a la població i informar de les mesures del govern d'Espanya decretades amb motiu de l'estat d'alarma. La comandància ha explicat, en un comunicat, que aquestes actuacions constitueixen un dels instruments que té l'Estat per fer front a la pandèmia del Covid-10, en col·laboració amb la resta de forces i cossos de seguretat de l'Estat, organismes institucionals i administracions públiques.

L'Exèrcit patrulla també des d'aquest dimecres pel port i l'aeroport de Palma, els centres comercials i el centre de la ciutat, també amb la finalitat de fer costat a la població i informar. A més, la unitat de desinfecció de l'Exèrcit de Terra, el Regiment de Defensa NBQ (Nuclear, Biològic, Química) de València, es troba a l'illa per dur a terme la tasca de desinfectar diferents centres específics. Aquest dimarts ja va dur a terme la desinfecció del centre de control de la Direcció General de Trànsit, cosa que també faran a set ciutats de l'Estat més.

Aquest dimecres van continuar amb la seva tasca de desinfecció als parcs de Bombers de la Taulera i Son Malferit i als calabossos de la Prefectura Superior de Policia. Com ja va informar el tinent coronel Antonio Ortiz Fernández, les intervencions no es duran a terme al carrer, com ja es fa a altres ciutats com Madrid, València, Sevilla, Saragossa, Lleó, Las Palmas i Santa Cruz de Tenerife.

stats