Successos
Societat 12/04/2024

Una excursionista cau per la vorera de la muntanya i és rescatada per la Guàrdia Civil a Andratx

La Guàrdia Civil va rebre un avís enl qual s'informava sobre la sol·licitud d'auxili per part d'uns senderistes

ARA Balears
1 min
Guàrdia Civil

PalmaUna parella d'excursionistes, un home i una dona d'uns 70 anys i d'origen alemany, han hagut de ser rescatats després que la dona caigués per la vorera de la muntanya. Segons ha informat aquest divendres el cos armat, va ser a la Coma dels Cellers, a Andratx, aquest passat dijous, quan l'excursionista va perdre l'equilibri i va caure per la vorera, Va patir lesions a les mans i al cap.

La Guàrdia Civil va rebre un avís en el qual s'informava sobre la sol·licitud d'auxili per part d'uns senderistes, després que un d'ells caigués des de diversos metres d'altura. L'equip de rescat, format per dos especialistes de muntanya al costat dels pilots de l'aeronau, es va dirigir al lloc i va sobrevolar la zona, on localitzà les dues persones. Després comprovà que la dona tenia diverses lesions a les mans i al cap a conseqüència de la caiguda.

Una vegada estabilitzada, van ser elevats tots dos fins a l'aeronau i traslladats fins a l'hospital Son Espases, on van atendre la persona ferida. La Guàrdia Civil ha recomanat, a l'hora de sortir a la muntanya, que no se sobreestimin les possibilitats, es planifiqui la sortida i s'adeqüi el nivell tècnic de cada persona a l'activitat. La falta d'atenció i de nivell tècnic solen ser les causes que originen la gran majoria d'accidents a la muntanya, han avisat.

stats