Societat 19/07/2018

'4Menorca' recull quatre deixalles de la platja aquest dissabte

Una estudiant de 15 anys ha promogut aquesta iniciativa perquè els visitants ajudin a mantenir les platges netes

Iván Martín
1 min
La Vall és la platja escollida per la jove estudiant per iniciar la campanya de conscienciació sobre la neteja de l'arenal.

MaóUna jove estudiant de 15 anys i amb residència a Suïssa impulsa una campanya de conscienciació, que, amb el nom '4Menorca', té com a finalitat potenciar la neteja de les platges. Es tracta d'Ariana Wanvig-Dot i aquest dissabte iniciarà la campanya a la platja de la Vall, a Ciutadella. El Consell de Menorca dona suport al projecte. Wanvig-Dot estiueja a l'illa, circumstància que ha estat clau per entendre la ubicació elegida per mostrar a visitants i residents com contribuir a fer que les platges estiguin netes.

La iniciativa de dissabte consisteix que cada visitant reculli quatre deixalles trobades a la platja. L'horari per prendre part de l'acció serà de 10 a 18 h. Ariana Wanvig-Dot confia que la iniciativa "ajudi a conscienciar tothom sobre la importància de preservar i millorar el medi ambient, com també que la gent s'animi a fer propi el costum de recollir quatre deixalles de la platja amb la idea que aquesta pràctica s'estengui per totes les platges de Menorca". Tots els assistents rebran, en arribar a l'aparcament de la Vall, una bossa de paper reciclat que podran omplir amb quatre deixalles i lliurar a l'estudiant que s'encarregarà de classificar els residus.

Una vegada acabi la jornada, el servei insular de neteja de platges recollirà totes les bosses plenes de deixalles. Per part seva, la consellera insular de Cooperació Local, Maite Salord, ha destacat la iniciativa, ja que "demostra la conscienciació i implicació de les generacions més joves en la preservació del medi natural". A banda del Consell, Ariana Wanvig-Dot rep el suport d'A grain of sand, Surfers Against Sewage, LUNA, SunGod i Sa Gelateria de Menorca.

stats