La setmana que m'espera
Societat 09/07/2022

“Mentre esper el cafè, faig els meus estiraments”

Pere Mestre, director del Teatre Sans, explica com serà la seva setmana

2 min
Pere Mestre,  director del Teatre Sans

PalmaMe’n vaig a jeure tard, entre la una i les dues, i m’aixec prest, cap a les 6.30 o les 7 h. Quatre o cinc hores és la meva durada habitual del son, i la veritat és que em basta. Quan m’aixec, prepar cafè, suc de taronja i cereals. Som el primer que s’aixeca i ho prepar jo. Em serveix bastant per encarar el dia: prepar la cafetera, faig els estiraments mentre esper el cafè...

Al matí vaig al teatre tot d’una i, quan hi arrib, mir les notícies als diaris, els mails... Això és el primer. Els dimarts, dijous i dissabtes també mir el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) per si ha sortit alguna convocatòria. Com que sempre tenim un repertori de gira i preparam noves produccions, tenim assajos i trulls al dematí. A més, ara tenim el campus teatral d’estiu i cap a l’horabaixa feim els tallers d’iniciació d’adults. Jo no hi faig classes, però les coordín.

Com a novetat, ara estam preparant un nou projecte sobre l’obra de Pere Calders; aquestes setmanes feim les primeres reunions. A més, en aquests moments estam amb altres obres i funcions, com la temporada de flamenc, que comença ara i la nostra feina és de producció i exhibició. Serà cada dimecres durant tot l’estiu.

En teoria, la setmana que ve començam vacances, però no serà possible perquè hi ha projectes que encara s’han d’enllestir i tenim fins dia 15 per fer-ho. Així que una setmana més hauré de quedar, no tots, però sí alguns dematins. Això sí, dissabte farem una escapada a Nàpols una setmana a descansar una mica.

Normalment, el dinar el fan la meva dona o el meu fill, que són molt més aficionats i hàbils a la cuina. Jo, si he de fer-ho, som molt lent. Sí que m’encarrec de desar i recuperar l’ordre habitual de les coses després. Un dels menjars que més m’agraden és l’arròs de peix.

Els dies que es pot, que no són gaires, faig una becaina, però en tot cas és breu, no passa de 20 minuts. Per vacances és més factible descansar una estona. A l’horabaixa, moltes vegades estic amb ma mare, que és molt gran i necessita atenció. Els dies que tenc més lliures vaig a una casa familiar que tenim com a segona residència, a fer manteniment, jardineria, netejar... M’entretenc. Cuidar les plantes és una de les tasques que em fa desconnectar d’altres coses.

Però el meu hobby més bàsic és la lectura. És la meva addicció. Solc tenir dos o tres llibres en marxa. Un de més relacionat amb la feina i altres per desconnectar, novel·les més entretingudes. Un dels que estic llegint ara són les obres completes de Pere Calders, perquè estam fent la dramatúrgia al voltant de la seva obra. Per desconnectar, ara tenc per exemple Diario íntimo de Sally Mara, de Raymond Queneau.

De sèries, amb la família sempre en miram un parell. Una de més lleugera, d’entreteniment, que solem mirar en haver dinat (ara estam amb The Office) i als vespres, una més d’intriga policíaca.

stats