Societat 28/05/2021

Espanya confia que la Unesco declari Patrimoni Mundial la Menorca Talaiòtica

Pilar Barrero reconeix que la candidatura té totes les opcions per obtenir aquest reconeixement

Iván Martín
2 min
Els poblats talaiòtics són objecte de visita i seguiment per part dels representants del Govern espanyol.

MaóLa candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial per la Unesco reuneix totes les condicions per rebre la declaració el mes de juliol de l'any 2022, segons ha reconegut la subdirectora general de Gestió i Coordinació dels Béns Culturals del Ministeri de Cultura.

Pilar Barrero, que es troba des d'aquest dimecres a l'illa realitzant unes jornades de treball conjuntament amb l'ambaixador permanent d'Espanya a la Unesco, ha assegurat que les sensacions són "molt positives" i ha reconegut que la candidatura menorquina té totes les opcions per erigir-se en Patrimoni Mundial: "Ens estem preparant davant les possibles preguntes que ens farà a l'octubre el representant avaluador de designi la Unesco". I afegeix: "Un expert francès en qüestions de patrimoni ens està assessorant i confirma que la Menorca Talaiòtica és una de les candidatures més fortes i millor organitzades de les que ha conegut".

Barrero explica que hi ha molts llocs arreu del món que són Patrimoni Mundial, però que aquests "no disposen d'un pla de gestió com el de la candidatura menorquina". En aquest sentit, es mostra convençuda: "Creim que estam preparats per assolir-ho". D'altra banda, la representant del Ministeri de Cultura recorda que ser Patrimoni Mundial implica el compliment d'unes exigències importants per part de la Unesco: "Dona molta feina, costa molts doblers i et lleva molta llibertat d'actuació". A més, ha emfatitzat el suport social que desperta la Menorca Talaiòtica: "És un aspecte clau i justificat, perquè Menorca té la densitat de declaracions de Béns d'Interès Cultural més alta d'Espanya. Els menorquins són afortunats de poder gaudir d'aquesta proximitat amb els jaciments, fet que no succeeix en altres candidatures".

Per acabar, Pilar Barrero ha reivindicat el paper del Ministeri de Cultura en el procés d'obtenció de la declaració: "Feim una feina d'aportar experiència, ja que coneixem els espais per presentar i defensar les propostes, així com els experts que avaluen altres candidatures".

stats