El temps
Societat 11/11/2021

L'escola de Fornalutx continua sense classes a causa del mal temps

ARA Balears
2 min

PalmaL'escola de Fornalutx, que aquest dimecres va haver d'evacuar els alumnes per les fortes pluges, continuarà aquest dijous sense classes a causa del mal temps. Segons ha indicat a Europa Press el batle del poble, Francisco Marroig, la situació actualment està "controlada" i encara que han continuat caient pluges fortes no s'han produït incidents greus.

Amb tot, s'ha considerat prudent no reprendre aquest dijous les classes al centre i s'estudia si els alumnes tornaran a les aules aquest divendres o directament dilluns. La gran acumulació d'aigua es va produir aquest dimecres a causa d'un embós a l'interior d'un torrent, que va provocar un desviament a la zona on està situada l'escola. No obstant això, l'aigua no va arribar a entrar a l'interior de l'edifici i només va afectar l'exterior del col·legi i el polígon.

82 incidents

El servei d'emergències 112 ha atès un total de 82 incidents pel mal temps a les Balears, la majoria per acumulació d'aigua (19) i inundacions de la via pública (11). Segons ha informat aquest dijous al matí l'organisme, també s'han produït vuit caigudes d'arbres, vuit despreniments d'elements urbans, 11 telefonades per interrupció de serveis bàsics, sis inundacions d'establiments, un torrent desbordat i dos despreniments de roques.

L'112 ha demanat "molta precaució" amb el mobiliari urbà, il·luminació de carrers, grues, arbres i tots els elements que el vent pugui fer caure. Cal remarcar que les pluges associades a la borrasca 'Blas' que travessa les Balears han deixat les últimes 12 hores 113 litres per metre quadrat a Son Torrella (Escorca), 47 a Pollença i 45 a la serra d'Alfàbia.

La borrasca continua aquest dijous situada sobre les Balears i deixarà pluges i ruixats localment forts i persistents, ocasionalment acompanyats de tempesta, amb vent fort que podria arribar a ratxes de 80 quilòmetres per hora.

stats