Societat 10/07/2020

Escarrer assegura que l'ús de les mascaretes frena les reserves de turistes

Considera que la digitalització mantindrà la competitivitat del turisme

Ara Balears
2 min
Gabriel Escarrer

PalmaEl conseller delegat de Meliá Hotels International, Gabriel Escarrer, ha manifestat a través del seu perfil de Twitter que l'ús de les mascaretes dins els hotels "ha frenat les reserves de turistes" i que aquesta mesura fa que els visitants "optin per altres destinacions de costa". Serà aquest dilluns quan entri en vigor a les Balears l'ús obligatori de mascaretes als espais públics oberts, una mesura que "s'hauria d'haver consensuat prèviament amb els empresaris i altres agents socials", ha dit Escarrer.

Segons indica Efe, el conseller delegat de Meliá ha especificat durant l'assemblea general telemàtica feta per la cadena hotelera que coincideix que s'hagi de fomentar l'ús de la mascareta, però, davant la necessitat de dur-ne constantment, el turista ha preferit optar per altres destinacions espanyoles de costa que no són tan estrictes en aquest sentit.

En aquest sentit, la portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, ha indicat que aquestes mesures s'han adoptat per cercar l'equilibri entre garantir una bona salut i reactivar l'economia. No obstant això, Escarrer opina que "és molt complicat" mantenir una balança adequada entre les mesures sanitàries i l'obertura de manera lenta de l'economia.

Per altra banda, Escarrer ha manifestat també que "les empreses que tindran avantatge competitiu a l'hora de reactivar-se seran aquelles que han avançat més en el procés de digitalització", davant l'escenari que ha deixat per la pandèmia de coronavirus en el sector del turisme.

"S'ha disparat el consum digital per a la compra de viatges i experiències", ha apuntat. A més, també ha destacat que una de les fortaleses de la cadena hotelera per resistir la profunda crisi causada per la pandèmia ha estat el procés de transformació digital en el qual s'han invertit 170 milions d'euros els darrers anys.

Escarrer ha explicat que després de mantenir tancats la majoria dels gairebé 390 hotels repartits per mig món, ara es comença a entreveure una lenta recuperació. "Tot i que observam una lenta arrancada de la demanda per al tercer i el quart trimestre, Meliá obrirà de seguida que pugui tots els hotels possibles", ha indicat.

stats