Societat 30/12/2020

Entitats sobiranistes fan ofrenes florals al rei En Jaume sota les mesures sanitàries i sense protestes en contra

L'Obra Cultural Balear convoca aquest acte des de l'any 1990

A. T.
1 min
Ofrenes florals al rei En Jaume

PalmaL'Obra Cultural Balear (OCB) ha convocat per a aquest dimecres a les 12.15 h a la plaça Espanya de Palma diverses entitats sobiranistes per fer ofrenes florals al rei En Jaume per 30è any consecutiu. A l'acte només hi ha pogut assistir una persona de cada una de les organitzacions que hi participaven, que inclouen la Plataforma per la Llengua, la Federació d'Associacions de Veïns de Palma i el partit MÉS per Mallorca.

En total, han assistit una desena de persones a la convocatòria, a la qual "han faltat els que criden", segons ha declarat el president de l'OCB, Josep de Luis, en referència les protestes espanyolistes que solen fer-se de manera simultània cada any. L'OCB organitza, des del 1990, l'ofrena floral al rei En Jaume "per reivindicar els darrers 800 anys d'història de les Illes Balears" i el moment en què "varen passar a formar part de la cultura i llengua catalanes", ha recordat De Luis.

"És un acte que torna als orígens", ha explicat, tot i que "ha anat evolucionant". Després de la creació de l'ofrena els anys 90, "la va capitanejar l'Ajuntament de Palma, però enguany aquests actes, raonablement, no s'han pogut fer", ha explicat el president de l'OCB. "Tot i això, nosaltres hem volgut mantenir l'ofrena amb les mesures de prevenció sanitària", ha afegit.

stats