Succés
Societat 22/08/2022

Entitats de la Guàrdia Civil i la Policia denuncien una campanya d'odi per la mort del germà del 'rei del cànnabis'

Encara que l'autòpsia va concloure que la mort del jove va ser per una sobredosi, el seu germà va posar en marxa una investigació paral·lela

ARA Balears
2 min
L'advocat Eduardo Luna amb els representants dels dos sindicats.

PalmaLa Unió de Guàrdies Civils i el Sindicat Unificat de Policia han denunciat que hi ha una campanya d'odi i d'injúries i calúmnies contra el cos policial arran de la mort del germà del 'rei del cànnabis', Tobias White, que es va produir a Magaluf el mes de juliol. Segons ha informat Europa Press, encara que l'autòpsia va concloure que la mort del jove va ser per una sobredosi, el germà, Maximillian White, va fer declaracions a la premsa en les quals responsabilitzava la Guàrdia Civil de la seva mort.

A més, va aparèixer la pàgina web 'Justicia para Toby' i un compte d'Instagram, des d'on es va difondre que "Tobias havia estat assassinat per la Policia per no dur camiseta" i s'acusava el cos policial de racista. Precisament, en aquella pàgina es va publicar una imatge d'un dels agents per demanar ajuda per identificar-lo, ja que "havia exercit una força excessiva contra el britànic".

És per això que les dues entitats policials han presentat una denúncia per calúmnies, vexacions i per un delicte d'odi contra els responsables dels perfils d'Instagram i de la pàgina web des d'on s'ha difós tota la informació. A més, han assegurat que aquest cap de setmana ja s'hauria difós la identitat de l'agent a la pàgina web amb noms i llinatges, que està rebent tot tipus de vexacions i injúries" i que "la seva imatge s'està distribuint per multitud de mitjans, fet que posa en perill la seva integritat física i la dels seus familiars".

Cal recordar que el 'rei de cànnabis medicinal', Maximillian White, va iniciar per compte seu una investigació per poder aclarir la mort del seu germà, que va perdre la vida arran del que va passar el 26 de juliol. Segons va informar Última Hora, el vespre dels fets, el germà de White va ser reduït a la porta d'una discoteca de Magaluf i un metge li va subministrar calmants i el van traslladar a l'hospital. Segons les primeres hipòtesis de la investigació de la Guàrdia Civil, Tobias White hauria adoptat una actitud agressiva quan els porters del local no el van deixar entrar perquè no duia camiseta.

stats