Urbanisme
Societat 26/01/2023

Els enginyers insten a millorar el torrent de Sant Llorenç per evitar futures inundacions

El col·legi autonòmic fa balanç de les actuacions que no s'han executat el 2022 i que són necessàries

2 min
Les indundacions a Sant Llorenç del 2018 provocaren la mort de 13 persones.

PalmaEl Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports (CICCP) considera que les infraestructures prioritàries per a Mallorca són acabar el segon cinturó de Palma per seguretat, millorar el cabal del torrent de Sant Llorenç per evitar inundacions i aprovar el nou Pla Director Sectorial de Carreteres (PDSC) per fer front a la saturació. La degana, Sara Lobato, i el secretari de la Demarcació de Balears, Alejandro Asensi, han presentat aquest dijous el balanç de l'estat i les previsions per al 2023 respecte de les infraestructures de les Balears.

Quant a seguretat, l'actuació més prioritària és la millora del cabal del torrent de ses Planes (Sant Llorenç), ja que "l'única cosa que s'ha fet, quatre anys després de la catàstrofe de 2018, és aprovar el Pla de Gestió de Riscos d'Inundació", han denunciat. Continuar millorant el funcionament de la depuradora de Palma és una actuació destacada pels enginyers. "El 2022 s'han acabat les obres del dipòsit de pluvials per evitar vessaments i es preveu obtenir resultats aquest 2023", han puntualitzat.

Segons els tècnics, una altra de les prioritats és la redacció i aprovació del nou PDSC, ja que "serà l'instrument que condicionarà la resta d'actuacions en matèria de carreteres", ha explicat la degana. Quant a la xarxa viària a Mallorca, consideren necessari finalitzar el desdoblament del segon cinturó i també la seva prolongació des de l'autopista Ma-13 fins a la carretera de Valldemossa (MA-1110).

Menorca

A Menorca, urgeix resoldre el tram de la carretera Me-1, ja que la demolició de l'enllaç a doble nivell de la intersecció del Rafal Rubi "no està fonamentada tècnicament", han retret. A més d'aquesta actuació puntual, els tècnics consideren imprescindible elaborar un nou Pla Director, pel fet que "l'anterior no es va arribar a aprovar i es fa feina amb una planificació de l'any 1998".

Pitiüses

A Eivissa es reclama l'adequació de la carretera Ei-700 per la "seguretat de la circulació". De la mateixa manera que a Menorca, els tècnics demanen que es revisi la planificació actual per, en aquest cas, "posar fi als problemes de saturació a l'entrada i sortida de Sant Antoni de Portmany".

stats