Societat 18/09/2020

Endesa inverteix més d'un milió d'euros a fer netes les zones forestals properes a línies de distribució elèctrica

L'objectiu de les tasques és evitar futurs talls i problemes de subministrament a causa de tempestes i fenòmens meteorològics

Ara Balears
1 min
Un treballador de l'empresa neteja una de les zones de distribució elèctrica

PalmaEndesa neteja les zones properes a les línies de distribució elèctrica per evitar futurs talls i problemes de subministrament a causa de tempestes i fenòmens meteorològics. Segons ha informat l'entitat, a través d'un comunicat, durant el 2020 la companyia ha invertit més d'1.100.000 euros en les feines de tala i poda a les zones boscoses pròximes als 1.421 km de línies elèctriques de distribució de 15kV de les Illes Balears.

En el comunicat, la companyia ha detallat que durant aquestes tasques de neteja s'han revisat un total de 1.050 km de línia de 15kV, amb una inversió de més de 691.642 € a Mallorca; 174 km de línia de 15 kV, amb una inversió de 265.742 € a Menorca; i 195 km de línia de mitjana tensió (15kV), amb 145.195 € d'inversió a Eivissa i Formentera.

Endesa ha remarcat que aquestes actuacions són una de les feines essencials del Pla anual de manteniment desenvolupat per la companyia i que durant aquestes tasques un dels objectius prioritaris és assegurar que les seves actuacions als espais forestals garanteixen l'adequada conservació.

La companyia ha explicat que, abans de començar la neteja, analitza les característiques del terreny per on passen les línies de distribució i defineix quins són els espais més sensibles per la seva singularitat. D'aquesta manera, les feines s'adapten al territori i protegeixen especialment les àrees més sensibles tant per les seves condicions forestals com per les característiques mediambientals i geogràfiques.

stats