Societat 30/07/2022

Els empresaris de xibius de Mallorca exigeixen "més gestió" al Govern per poder "mantenir una oferta de qualitat"

Representants del sector han presentat aquest dissabte la nova associació per "defensar els nostres drets"

ARA Balears
2 min
Representants d'Adopuma, aquest dissabte durant la presentació de l'associació.

PalmaEmpresaris de restauració i xibius de platja de Mallorca han presentat aquest dissabte l'Associació d'Empresaris de Concessions i Explotacions de Serveis Temporals en el Domini Públic Maritimoterrestre de Mallorca (Adopuma). El sector exigeix al Govern "més gestió i menys prohibició" per poder "mantenir l'oferta complementària de qualitat", segons ha informat Europa Press.

El portaveu d'Adopuma i propietari de Can Gavella, Jaume Perelló, ha manifestat que "volem defensar els nostres drets i, al mateix temps, evitar que, a causa de les decisions de la Demarcació de Costes de no autoritzar algunes instal·lacions temporals d'establiments de restauració i xibius en multitud de llocs de Mallorca, aquestes desapareguin".

"Els empresaris d'aquestes instal·lacions som els primers que estam interessats en la protecció del medi ambient, però no pot tornar a succeir que negocis amb més de 60 anys d'història, com ha ocorregut enguany, vegin reduït el seu volum de negoci perquè Demarcació de Costes no ha donat les autoritzacions per a les terrasses", ha dit Perelló. A més, ha afegit que "l'Executiu no pot estar, d'una banda, reclamant un turisme de qualitat i, per l'altra, carregant-se l'oferta complementària de qualitat que ofereixen les instal·lacions de restauració i xibius".

Així mateix, ha defensat que les instal·lacions de platja són una oferta sostenible que genera qualitat. "Això és el que els empresaris volem demostrar, no pretenem posar més quiosquets, sinó fer la mateixa feina que anys anteriors. Hi ha negocis on s'ha reduït un 75% el volum de feina i s'està facturant un 25% del que es facturava el 2021", ha apuntat el portaveu de l'associació.

Per aquest motiu, ha assegurat que "denegar llicències a empresaris de restauració no redueix la gent que ve a la platja; és més, la gent continua venint i, si no hi ha serveis, compren en comerços pròxims o en la venda ambulant i la platja acaba omplint-se de residus". En aquest sentit, Perelló ha conclòs que "el Govern ha de gestionar, no prohibir, que pareix que és l'única cosa que vol fer".

stats