Societat 01/06/2022

Les emergències sanitàries es disparen: el SAMU n'atén un 40% més que el 2019

L'IB-Salut reforça el servei amb nou vehicles més per a l'estiu

ARA Balears
1 min
Una ambulància, davant de l'hospital de Son Espases. / ISAAC BUJ

PalmaLes emergències sanitàries s'han disparat aquest 2022 amb l'arribada de la temporada turística, i ja superen les xifres del 2019. Segons la Conselleria de Salut, aquest maig es varen atendre més de 18.800 demandes d'assistència, un 40% més que el mateix mes del 2019, quan n'hi va haver 10.500.

Segons explica l'IB-Salut en un comunicat, l'increment de les urgències ja es va començar a notar el novembre passat, i s'ha intensificat aquest maig. Davant aquesta situació, han decidit reforçar el servei amb nou vehicles. En concret, es destinaran dos vehicles d'intervenció ràpida (VIR) a la zona de Palma-Llevant i a Can Picafort, a Mallorca, que donaran assistència de dilluns a diumenge. El de Palma estarà operatiu dotze hores al dia, mentre que el de Can Picafort ho estarà les 24 hores. El tercer VIR operarà a la zona del Mercadal, a Menorca, de dilluns a divendres durant 12 hores.

D'altra banda, s'habilitaran dues ambulàncies de suport vital avançat (SVAE) a Mallorca (a Sóller i a Palma-Llevant), que faran feina de dilluns a diumenge 12 hores al dia. La SVAE de Sóller reemplaça el vehicle de suport vital bàsic (SVB) que fins ara donava assistència a la zona, mentre que la SVAE de Palma-Llevant augmenta la cobertura de cinc dies a set.

Una tercera SVAE començarà a operar a Formentera a partir d'avui. Per acabar, dues ambulàncies de suport vital bàsic reforçaran la zona de Palma i una a Eivissa (Sant Agustí del Vedrà). A aquests reforços cal sumar-hi els que s'hi solen destinar cada estiu. De fet, enguany també augmenten i passen de quatre a cinc ambulàncies SVB: tres a Mallorca, una a Menorca i una altra a Eivissa.

stats