Societat 03/01/2021

Emergències demana als mallorquins que no vagin a la muntanya

La Conselleria d'Administracions Públiques ha emès un comunicat davant l'afluència massiva als accessos a la serra de Tramuntana

Ara Balears
2 min
La neu obliga a tallar la carretera de la Serra de Tramuntana

PalmaLa Direcció General d'Emergències i Interior demana als mallorquins que "s'abstenguin de pujar a la muntanya", segons un comunicat emès per la Conselleria d'Administracions Públiques. Emergències ha hagut de fer la petició davant l'afluència massiva de visitants a la Tramuntana, que ha provocat embossos als diferents accessos de la Serra.

Moltes persones han aprofitat el cap de setmana per anar a veure la neu que ha caigut entre dissabte i diumenge. A conseqüència, els efectius policials coordinats per la Direcció General d'Emergències i Interior es troben a la zona i han tancat la carretera Caimari-Lluc, des de Caimari; la Ma-10 PK.20-45, des del coll de sa Batalla al mirador de ses Barques; i la carretera de Bunyola a Orient.

En l'operatiu, coordinat amb els ajuntaments afectats, la Direcció General de Trànsit i el Departament de Carreteres del Consell de Mallorca, hi participen agents de la Guàrdia Civil de Trànsit de la Policia Local, personal de la UOP d'Emergències i agrupacions de voluntaris de Protecció Civil. Fonts de la Guàrdia Civil asseguren que ja s'han posat nombroses multes als cotxes que estaven estacionats a la carretera.

L'objectiu és gestionar els talls de circulació, informar-ne els conductors i facilitar la mobilitat dins les zones embossades. La Direcció General recorda que Mallorca es troba en el nivell de restriccions 4 a causa de la pandèmia del coronavirus i demana màxima precaució en els desplaçaments.

Alerta del batle d'Escorca

Per aquest mateix motiu, el batle d'Escorca, Toni Solivellas, ha denunciat aquest diumenge el col·lapse que s'ha format a causa dels cotxes de les persones que pujaven a la serra de Tramuntana per veure la neu. "Acab d'informar l'112 que, amb la carretera tancada a partir del coll de sa Batalla, ja no caben més vehicles a la zona de la vall de Lluc", ha alertat al seu compte de Twitter a les 10.50 hores.

L'edil ha advertit que els cotxes estaven aturats a la carretera Ma-10 des de les nou del matí i que el seu municipi només té un policia local. Davant això, ha reclamat al Govern que destini algun dels informadors que ha contractat per difondre les mesures de prevenció de coronavirus i que ajudi a controlar la situació.

Dissabte horabaixa Solivellas ja havia denunciat en una piulada que aquesta situació es repeteix any rere any quan neva. Així, demana a l'Executiu autonòmic que faci un protocol per controlar-la i alerta del problema que suposaria que caigués una forta nevada i que centenars de famílies quedassin atrapades a la carretera.

Mentrestant, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté activa aquest diumenge l'alerta groga a Mallorca per una temperatura mínima més baixa del que és habitual a tota l'illa excepte a la serra de Tramuntana. En alguns indrets es podria arribar a un grau sota zero en les darreres hores de la nit i primeres del matí.

stats