Meteorologia
Societat 25/07/2023

Emergències activa l'IG0 per fenòmens costaners a Mallorca i Menorca

S'esperen ones de dos a tres metres

ARA Balears
1 min
Continua l'alerta a les Balears per vent i fenòmens costaners

PalmaEl Servei d'Emergències 112 ha activat l'índex de Gravetat 0 (IG0) del pla Meteobal davant la previsió d'aquest dimarts de fenòmens costaners a Mallorca i Menorca. L'Aemet també ha activat avisos grocs al nord i nord-est de Mallorca i Menorca des de les 6 fins a les 16.59 hores.

Els avisos responen al fet que s'espera vent del nord i nord-est amb intervals de 40 a 50 km/h amb força 6 i ones de dos a tres metres. A més, l'Aemet ha decretat per a aquest dimarts el nivell extrem o de risc molt alt d'incendis a les zones de Mallorca, Menorca i Eivissa.

Cal afegir que l'IG0 s'activa quan la informació meteorològica permet preveure la imminència d'un fenomen meteorològic advers amb perill per a les persones i béns. En aquesta fase, el Centre d'Emergències 112 avisa el Grup de Suport Tècnic i els responsables dels diferents grups operatius que preveu el Pla de fenòmens adversos amb la finalitat d'informar de la situació i que puguin adoptar les mesures preventives que es considerin oportunes.

stats