neteja
Societat 13/01/2023

Emaya neteja més de 5.000 pintades vandàliques a Palma durant el 2022

En total suma més del doble que l'any anterior, quan se'n varen retirar 2.600 aproximadament

ARA Balears
2 min
Operari d'Emaya neteja

PalmaEmaya va netejar un total de 5.198 pintades vandàliques a Palma durant l'any 2022, més del doble que l'any anterior, quan se'n varen retirar 2.600 aproximadament. Així ho ha indicat aquest divendres el president d'Emaya, Ramon Perpinyà, que ha donat a conèixer el balanç del servei d'eliminació de grafits per part de l'empresa municipal durant l'any passat. A més, el 2022 es varen retirar un total de 140 pintades d'edificis privats, més que el 2021, quan varen ser unes 100. El president d'Emaya ha fet una crida als veïns de Palma perquè s'animin a utilitzar aquest servei, perquè "dona bons resultats i sempre reben l'enhorabona".

En aquest sentit, ha recordat que els propietaris afectats per pintades poden sol·licitar el servei amb un preu bonificat de dos euros el metre quadrat. Perpinyà també ha subratllat que tenir una ciutat "lliure de pintades vandàliques requereix la col·laboració ciutadana per promoure comportaments cívics". Cal recordar que el servei d'Emaya per a eliminació de pintades en edificis privats se sol·licita a través d'un tràmit en la web de l'empresa municipal. El pressupost que Cort va destinar a la neteja de pintades durant el 2022 va ser de 331.270 euros. Algunes de les principals actuacions de neteja de 2022 es varen realitzar a la Platja de Palma, als accessos a Cala Major, als murs de Can Pere Antoni, els del passeig del Molinar i a les escales de Can Barberà.

Així mateix, es varen retirar pintades a la plaça del Vapor, el bastió del Príncep, la torre d'en Pau de la Riera, les parets exteriors del parc verd de Son Castelló, el molí d'en Garleta, la zona d'oci caní de Joan Gris, l'aparcament de la plaça de Madrid i de la Feixina. Durant el desembre es va fer una important actuació d'eliminació de grafits al parc de Pocoyó. El president d'Emaya ha concretat que no existeix una zona de Palma en la qual es concentrin més pintades que en unes altres, sinó que són presents per tota la ciutat, "amb major presència" en el centre. Igualment, ha reconegut que ARCA té raó quan critica la presència de grafits en edificis històrics, però Perpinyà ha explicat que la neteja d'aquestes construccions comporta una altra burocràcia perquè hi regeix una altra normativa.

stats